Sunday fra Sandnes- Billige alternativer

Håndværksgarn fra Hjelholt er virkelig skønt uldgarn, som bruges i mange opskrifter. Jeg nyder bestemt at strikke i det, men samtidig har jeg ikke råd til at købe garn for mere end 800 kroner for at strikke en sweater.

Heldigvis findes der adskillige garn alternativer, som også er skønne og fås til en brøkdel af prisen, og du behøver bestemt ikke at nøjes med billigt akrylgarn! 

Vigtig info

Du bør altid lave en strikkeprøve, før du strikker en opskrift. Uanset om du bruger det originale garn eller et billigere garnalternativ. 

VIGTIGT: Jeg har udvalgt garnkvaliteter, som matcher Sunday fra Sandnes så godt som muligt. Det betyder, at det har samme strikkefasthed, og giver samme udtryk i dit færdige projekt. S

Om Sunday fra Sandnes Garn

Sunday fra Sandness Garn er skønt garn i 100% merinould, og bruges blandt andet i mange af PetiteKnits opskrifter
 

Sandnes Sunday har en strikkefasthed på 28 m = 10 centimeter, når den strikkes pind 3. Derudover har den en ret lang løbelængde på 235 meter pr. 50 gram.

 

Prisen på Sunday garn

 Prisen er også en vigtig faktor, for hvis du læser denne liste, er du sandsynligvis interesseret i at finde et billigt garn alternativ til Sunday fra Sandness. 

Normalprisen på Sunday er cirka 57 kroner pr. nøgle, så det ligger i den mere dyre ende af ikke-håndfarvet uldgarn. 

Garn alternativer til Sunday fra Sandnes

På denne liste finder du andre garnkvaliteter, som har samme strikkefasthed som Sunday fra Sandnes. De har en lidt kortere løbelængde, hvilket jeg har skrevet lidt gode råd om under skemaet. 

Som du kan se er der ret mange penge at spare, selvom du vælger det “dyreste” alternativ, som er Mayflower Easy Care Classic. Personligt er det én af mine fortrukne garnkvaliteter, og jeg nyder især garnets blødhed og holdbarhed. 

Garnkvalitet Fibre Pris Potentiel besparelse
65% uld, 25% polyamid, 10% kashmir
39 kroner pr. nøgle
32% billigere
100% uld
44 kroner pr. nøgle
23% rabat
100% ekstra fin merinould
49 kroner pr. nøgle
14% billigere

Normalt plejer jeg jo at erstatte garn med andet garn i de samme fibre, men jeg vil virkelig gerne anbefale Mayflower 1 Class Cashmere, som er vidunderligt blød. Det er virkelig helt ubeskriveligt hvor lækker den er. 

Når du erstatter Sandnes Sunday

Som nævnt tidligere har garn alternativerne en lidt kortere løbelængde en Sunday Sandnes, hvilket du skal være opmærksom på, hvis du vil erstatte garnet i en opskrift.

Sunday bruges fx i Monday Sweater fra PetiteKnit, så jeg bruger den sweater som eksempel.

Til en medium Monday Sweater skal der bruges 6 nøgler Sunday, som jo har en løbelængde på 235 meter. Det vil sige 6 x 235 meter = 1410 meter garn i alt.

Hvis du vil erstatte med 1 Class Cashmere med en løbelængde på 210 meter, kan du lave udregningen baglæns. Det vil sige: 1410 meter / 210 meter = 6,7. Det runder vi op til nærmeste hele nøgle, hvilket er 7 nøgler garn. 

Så du skal altså købe et ekstra nøgle 1 Class Cashmere for at strikke en medium Monday Sweater.

 

 

Kan det så betale sig?

Selvom du måske skal bruge et ekstra nøgle, når du erstatter Sunday, kan det stadig betale sig. 6 nøgler Sunday koster 342 kroner, mens 7 nøgler 1 Class Cashmere kun koster 273 kroner, så selv her er det altså en besparelse på 20%

Kunne du bruge min liste?

Jeg håber, at du kunne bruge denne liste. Jeg gennemgår løbende mine lister og forsøger at vedligeholde dem med nye prisoplysninger og garnkvaliteter. 

Til dig fra en strikke-, hækle- og garnentusiast

Spar penge på garn

Jeg elsker håndarbejde og kan bruge timevis hver eneste dag med strikkepinde eller hæklenål mellem hænderne.

Der er intet bedre end følelsen af at arbejde med lækkert garn, og derfor vil jeg gerne dele alle mine erfaringer med forskellige garnkvaliteter. 
Garnguiden

NYHEDSBREV

Gå ikke glip af nye tips og tricks