Håndværksgarn fra Hjelholt – Billige alternativer

Håndværksgarn fra Hjelholt er virkelig skønt uldgarn, som bruges i mange opskrifter. Jeg nyder bestemt at strikke i det, men samtidig har jeg ikke råd til at købe garn for mere end 800 kroner for at strikke en sweater.

Heldigvis findes der adskillige garn alternativer, som også er skønne og fås til en brøkdel af prisen, og du behøver bestemt ikke at nøjes med billigt akrylgarn! 

Vigtig info

Du bør altid lave en strikkeprøve, før du strikker en opskrift. Uanset om du bruger det originale garn eller et billigere garnalternativ. 

VIGTIGT: Jeg har udvalgt garnkvaliteter, som matcher Håndværksgarn fra Hjelholt så godt som muligt. Det betyder, at det har samme strikkefasthed, og giver samme udtryk i dit færdige projekt. 

Om Hjelholt Håndværksgarn

 Håndværksgarn fra Hjelholt Uldspinderi har en strikkefasthed på 17 m x 21 rk = 10 x 10 cm på pind 5. Dette er en god mellemtykkelse, som både gør garnet velegnet til sweatere, huer og mange andre projekter. 
 

Du kan selvfølgelig justere pindestørrelsen, når du arbejder med Håndværksgarn, og du kan også fint strikke det på pind 4 eller 6, hvis du enten ønsker et strammere eller løsere resultat.

Og så kommer det vigtige, som er prisen. Hjelholt Håndværksgarn sælges til en pris på 113 kroner for et fed på 100 gram.

Prisen på Hjelholt Håndværksgarn

Det øvrige garn på denne liste sælges i nøgler af 50 gram, så for at gøre sammenligningen nemmere, har jeg valgt at omregne prisen på Hjelholt Håndværksgarn.

Det svarer altså til, at prisen er 56,5 kroner pr. nøgle på 50 gram.

Garn alternativer til Håndværksgarn fra Hjelholt Uldspinderi.

Følgende garnkvaliteter vil være en perfekt erstatning for Håndværksgarn og er udvalgt på baggrund af deres blødhed og komfort

Garnkvalitet Fibre Pris Potentiel besparelse
100% uld
22 kroner pr. nøgle
34,5 kroner (61% rabat)
100% ekstra fin mernould
31 kroner pr. nøgle
25,5 kroner (45% rabat)
100% merinould
39 kroner pr. nøgle
17,5 kroner (31% rabat)

Som du kan se er der ret mange penge at spare, selvom du vælger det “dyreste” alternativ, som er Mayflower Easy Care Classic. Personligt er det én af mine fortrukne garnkvaliteter, og jeg nyder især garnets blødhed og holdbarhed. 

Kunne du bruge min liste?

Jeg håber, at du kunne bruge denne liste. Jeg gennemgår løbende mine lister og forsøger at vedligeholde dem med nye prisoplysninger og garnkvaliteter. 

Til dig fra en strikke-, hækle- og garnentusiast

Spar penge på garn

Jeg elsker håndarbejde og kan bruge timevis hver eneste dag med strikkepinde eller hæklenål mellem hænderne.

Der er intet bedre end følelsen af at arbejde med lækkert garn, og derfor vil jeg gerne dele alle mine erfaringer med forskellige garnkvaliteter. 
Garnguiden

NYHEDSBREV

Gå ikke glip af nye tips og tricks