Snefnug fra CaMaRose

Er du på udkig til et godt alternativ til Snefnug fra CaMaRose? Jeg er klar til at hjælpe, for selvom Snefnug er skønt garn, så valgte jeg at bruge et billigere alternativ, da jeg strikkede Novice Sweateren fra PetiteKnit.

Det kan være en udfordring af finde et billigere alterativ til Snefnug fra CaMaRose, da det er en meget unik garnkvalitet. Det har en helt speciel fluffyhed, der giver dit færdige strik masser af luftighed. Derudover er garnet også super blødt, og det er selvfølgelig en egenskab, som et eventuelt garnalternativ også skal besidde. 

Og der er rigtig gode nyheder, når det gælder Snefnug fra CaMaRose, for der er faktisk nogle rigtig lækre alternativer, som også giver et skønt resultat, og så kan du endda spare penge samt få et endnu større farveudvalg. 

Vigtig info

Du bør altid lave en strikkeprøve, før du strikker en opskrift. Uanset om du bruger det originale garn eller et billigere garnalternativ. 

VIGTIGT: Jeg har udvalgt garnkvaliteter, som matcher Snefnug fra CaMaRose så godt som muligt. Det betyder, at det har samme strikkefasthed, og giver samme udtryk i dit færdige projekt. 

Om Snefnug fra CaMaRose

 
Snefnug er blødt og fyldigt, og derfor kan det strikkes på store pinde. Den vejledende pindestørrelse er 4-6 mm, hvilket giver en strikkefasthe dpå 12-16 m per 10 cm. Fordi garnet er så fluffy, vil dit strik ikke komme til at virke tyndt eller sjasket, men derimod have en dejlig lethed. 

Garnkvaliteten består af 55% baby alpaca, 10% ekstra fin merinould og 35% økologisk bomuld. Alle er skønne og organiske fibre, som giver et særdeles skønt garn. 

Løbelængden på Snefnug er 110 meter pr. nøgle på 50 gram.

Snefnug fra CaMaRose kan blandt andet købes hos Ofeig-Ko, som du finder her.

Prisen på Snefnug fra CaMaRose

 Prisen er også en vigtig faktor, for hvis du læser denne liste, er du sandsynligvis interesseret i at finde et billigt garn alternativ til Snefnug fra CaMaRose. 

Normalprisen på Snefnug er cirka 74 kroner pr. nøgle

Garn alternativer til Snefnug fra CaMaRose

På denne liste finder du andre garnkvaliteter, som har samme strikkefasthed og egenskaber, som Snefnug. En ekstra bonus er desuden, at de også har en længere løbelængde, så du skal faktisk bruge færre nøgler. 

Garnkvalitet Fibre Pris Potentiel besparelse
65% alpaca, 28% polyamid & 7% uld
45 kroner pr. nøgle
39% billigere
67% uld, 17% alpaka, 16% polyamid
69 kroner pr. nøgle
7% rabat

Når du kigger på besparelserne lyder det måske ikke imponerende, at du kan spare 7% ved fx at købe Mayflower Santiago, men du skal også overveje, at begge garn alternativer har en længere løbelængde end originalgarnet, og derfor skal du bruge færre nøgler.

Det kan du læse mere om i det kommende afsnit. 

Når du erstatter Snefnug fra CaMaRose

Som nævnt har mine garn alternativer en længere løbelængde end Snefnug og derfor er din besparelse faktisk markant større. 

Hvis du for eksemepel vil strikke Novice Sweater fra PetiteKnit skal du bruge 880 meter garn for at strikke en størrelse medium. 

Snefnug fra CaMaRose har en løbelængde på 110 meter pr. 50 gram, så det svarer til at du skal bruge 8 nøgler, som koster ca. 592 kroner. 

Til sammenligning har Drops Air og Mayflower Santiago begge en løbelængde på 150 meter pr. 50 gram, og derfor skal du maks bruge 6 nøgler, hvilket svarer til henholdsvis 270 kroner og 414 kroner. 

 

Kan det så betale sig?

Selv hvis du vælger er erstatte Snefnug fra CaMaRose med det “dyreste” alternativ, som er Mayflower Santiago, så vil du stadig spare omkring 178 kroner, hvis du strikker en medium Novice Sweater.

Besparelsen med Drops Air vil være hele 332 kroner, så det er under halv pris!

Kunne du bruge min liste?

Jeg håber, at du kunne bruge denne liste. Jeg gennemgår løbende mine lister og forsøger at vedligeholde dem med nye prisoplysninger og garnkvaliteter. 

Til dig fra en strikke-, hækle- og garnentusiast

Spar penge på garn

Jeg elsker håndarbejde og kan bruge timevis hver eneste dag med strikkepinde eller hæklenål mellem hænderne.

Der er intet bedre end følelsen af at arbejde med lækkert garn, og derfor vil jeg gerne dele alle mine erfaringer med forskellige garnkvaliteter. 
Garnguiden

NYHEDSBREV

Gå ikke glip af nye tips og tricks