Celeste Sweater – Billige garn alternativer

Celeste Sweater er virkelig så smuk, og slog benene væk under mig, da jeg så designet første gang. Flerfarvet strik er jo egentlig enkelt, men effekten kan bare være så markant!

Derfor glæder jeg mig naturligvis også til at få lavet min egen version af sweateren, hvor jeg drømmer om at være endnu mere eventyrlysten med farvevalget. Min Celeste Sweater må gerne have lidt mere spræl. 

Generelt er jeg bare stor fan af garnet til Celeste Sweater. Det er klassisk uldgarn med en dejlig tykkelse, så der kan strikkes på tilpas store pinde. Omvendt er garnet dog ikke så tykt, at det færdige resultat kommer til at føles chunky. 

Kort sagt – en skøn opskrift, og du kan faktisk spare en del penge ved at vælge det rigtige garn alternativ til Celeste Sweater. 

 

Vigtig info

Du bør altid lave en strikkeprøve, før du strikker en opskrift. Uanset om du bruger det originale garn eller et billigere garnalternativ. 

VIGTIGT: Jeg har angivet antallet af nøgler og pris efter at der strikkes en størrelse Medium. Det vil naturligvis være billigere at strikke en Celeste Sweater i en mindre størrelse – og omvendt er den potentielle besparelse endnu større, hvis du strikker en større størrelse.  

Det originale garn til Celeste Sweater

 
Den originale Celeste Sweater er strikket i Peer Gynt fra Sandness. Et rigtigt fint uldgarn med et fint farvekort, men jeg synes også, at det er lidt for dyrt i forhold til garnets blødhed. 

Jeg har ret sart hud, og derfor har jeg prioriteret at vælge nogle garn alternativer, som også er i uld, som er billigere og også gerne lidt blødere. 

 

Prisen på Celeste Sweater i originalgarnet 

  • 15 nøgler Peer Gynt fra Sandnes (100% uld)  – ca. 585 kroner. 

Garn alternativer til Celeste Sweater

Følgende garnkvaliteter vil være en perfekt erstatning for Mernoull fra Sandnes Garn. Alle udvalgte garnkvaliteter er dejligt bløde, og jeg kan sagtens anbefale dem til børnestrik.

 
 

Du har måske bemærket, at der ikke er nogen besparelse ved at vælge Mayflower Easy Care Classic i stedet for Sandnes Peer Gynt, men det er ikke en fejl. Jeg har valgt at inkludere Easy Care Classic, da den er blødere og samtidig også kan maskinvaskes og tørretumbles, hvilket ikke er muligt med originalgarnet. 

 

Din mulige besparelse 

Som altid er der penge at spare, hvis du vælge at strikke Celeste Sweater i et alternativt garn.

Se bare her:
Pris med originalgarn Pris med billigste garnalternativ Potentiel besparelse
ca. 585 kroner
ca. 330 kroner
ca. 255 kroner

En besparelse på 255 kroner er da ganske pænt. Faktisk sparer du hele 43%, hvis du vælger Drops Karisma i stedet for originalgarnet. 

Kunne du bruge min liste?

Jeg håber, at du kunne bruge denne liste – ellers har jeg også lavet en oversigt over garnalternativer til andre PetiteKnit opskrifter.

Til dig fra en strikke-, hækle- og garnentusiast

Spar penge på garn

Jeg elsker håndarbejde og kan bruge timevis hver eneste dag med strikkepinde eller hæklenål mellem hænderne.

Der er intet bedre end følelsen af at arbejde med lækkert garn, og derfor vil jeg gerne dele alle mine erfaringer med forskellige garnkvaliteter. 
Garnguiden

NYHEDSBREV

Gå ikke glip af nye tips og tricks