Oslohuen garnalternativer

Oslohuen – Billige garn alternativer

Oslohuen er en nem og god basisopskrift, som efter min mening bør være en del af enhver opskriftssamling.

Den er helt enkel, fordi den er glatstrikket, så den største udfordring er, at den enten skal strikkes på strømpepinde eller med magic loop. Begge dele er dog meget overskuelige ting at lære, og de fleste finder hurtigt en metode, som de foretrækker.

De fleste yngre strikkere bruger magic loop, men jeg må tilstå, at jeg foretrækker at bruge strømpepinde. Uanset hvad, har jeg samlet en liste med nogle lækre garnkvaliteter, som er billigere end originalgarnet.

Der skal ganske vist kun bruges 2-3 nøgler garn for at strikke en hue, men omvendt skal der bruges en del nøgler, hvis du vil strikke til hele familien. 

Vigtig info

Du bør altid lave en strikkeprøve, før du strikker en opskrift. Uanset om du bruger det originale garn eller et billigere garnalternativ. 

VIGTIGT: Jeg har angivet antallet af nøgler og pris efter at der strikkes en medium. Husk, at du skal bruge flere nøgler, hvis du strikker en større størrelse.

Originalt garn til en str. M

Den originale hue er strikket med dobbelttråd i Sunday fra Sandnes garn. Alternativt forslår PetiteKnit også at man kan bruge dobbelttråd af Arwetta fra Filcolana. 

Jeg foretrækker dog klart Sunday, da denne garnkvalitet er ren uld, mens Arwetta er strømpegarn, som også indeholder polyamid/nylon.

 

For at strikke en medium, skal du bruge:

  • 3 nøgler Sunday fra Sandnes Garn (100% uld) – ca. 168 kroner.

Garnalternativer til Sunday fra Sandnes Garn

Herunder har jeg samlet 4 mulige – og billigere alternative garn til Oslohuen. Husk, at du kun skal vælge ét af alternativerne, hvis du vil strikke Oslohuen.

Kunne du bruge min liste?

Jeg håber, at du kunne bruge denne liste – ellers har jeg også lavet en oversigt over garnalternativer til andre PetiteKnit opskrifter.

Til dig fra en strikke-, hækle- og garnentusiast

Spar penge på garn

Jeg elsker håndarbejde og kan bruge timevis hver eneste dag med strikkepinde eller hæklenål mellem hænderne.

Der er intet bedre end følelsen af at arbejde med lækkert garn, og derfor vil jeg gerne dele alle mine erfaringer med forskellige garnkvaliteter. 
Garnguiden

NYHEDSBREV

Gå ikke glip af nye tips og tricks