Moby Sweater – Billige garn alternativer

Moby Sweater slog virkelig benene væk under mig, da jeg så det første gang.

Sweateren er simpelthen så flot med det detaljerede strukturmønster, og projektet tiltaler mig især, fordi den ser ud til at være sjov at strikke. 

Jeg har efterhånden strikket rigtig mange sweatere i tidens løb, og i længden kan det godt blive kedeligt at strikke kroppen på en sweater, når der bare skal strikkes rundt og rundt med retmasker. Det er ikke tilfældet med Moby Sweater, for her er der hele tiden nye udfordringer. 

Så naturligvis var jeg også ivrig efter at få skabt et overblik over alle de billige garnalternativer til Moby Sweater  – og den liste er klar nu! 🙂

Vigtig info

Du bør altid lave en strikkeprøve, før du strikker en opskrift. Uanset om du bruger det originale garn eller et billigere garnalternativ. 

VIGTIGT: Jeg har angivet antallet af nøgler og pris efter at der strikkes en medium. Husk, at du skal bruge flere nøgler, hvis du strikker en større størrelse.

Originalt garn til en Moby Sweater i str. M

Den originale Moby Sweater strikket med to tråde. 

Den første tråd er enten Double Sunday fra Sandnes Garn, Jensen fra Isager eller Pelsuld 5,5/2 fra Hjelholt Uldspinderi. 

Den anden tråd er enten Tynn Silk Mohair fra Sandnes Garn, Silk Mohair fra Isager Garn, Soft Silk Mohair fra Knitting for Olive eller Tilia fra Filcolana. 

Hvis vi vælger det billigste garn til projektet, vil det koste følgende at lave en medium:

  • 12 nøgler Double Sunday fra Sandnes Garn (100% uld) – ca. 612 kroner.
  • 6 nøgler Tynn Silk Mohair fra Sandnes Garn (57% mohair, 28% silke og 15% uld) – ca. 432 kroner.
Det vil altså cirka koste 1044 kroner at strikke Moby Sweater i en størrelse medium, hvis du vil bruge det originale garn.

Men lad os i stedet kigge på nogle alternativer… Vær dog opmærksom på, at priserne kan have ændret sig fra jeg lavede listen. Der kan have væres prisstigninger, og omvendt kan garnet også være på tilbud.

Garnalternativer til Double Sunday fra Sandnes Garn

Følgende garnkvaliteter vil være en perfekt erstatning for Double Sunday fra Sandnes Garn. Alle valgte garnkvaliteter er også uldgarn, så cardiganen vil stadig få samme udtryk, selvom du vælger et billigere alternativ.
 
 

Disse garnkvaliteter kan naturligvis også bruges som et alternativ til Jensen fra Isager eller Pelsuld 5,5/2 fra Hjelholt Uldspinderi. 

 

Garnalternativer til Tynn Silk Mohair fra Sandnes Garn

Tynn Silk Mohair er skøn, men der er billigere alternativer, som er mindst lige så bløde. 
 

Din mulige besparelse på Moby Sweater

Du kan spare rigtig mange penge ved at vælge det rette garn til din Moby Sweater og resultatet bliver mindst lige så lækkert som den originale sweater. Jeg har udelukkende udvalg garn, som minder om det originale – det vil sige, at uldgarn bliver erstattet af uldgarn, og kid silk bliver erstattet af kid silk. 

Herunder kan du se et eksempel på hvor meget ud kan spare:

Pris med originalt garn Pris med billigste alternativ Mulig besparelse
Ca. 1.044 kroner
Ca. 628 kroner
Ca. 416 kroner

Alt i alt synes jeg, at det er en ganske anstændig besparelse, hvis du vil lave din egen Moby Sweater.  

Priserne i min liste er naturligvis bare vejledende. Der kan komme prisstigninger, som jeg ikke har nået at registrere. Omvendt kan der også være tilbud på nogle af de nævnte garnalternativer, så du måske kan spare endnu mere. God fornøjelse med at strikke Moby Sweater. 

Husk også at tage et kig på min liste over andre garnalternativer til PetiteKnit opskrifter

 

Til dig fra en strikke-, hækle- og garnentusiast

Spar penge på garn

Jeg elsker håndarbejde og kan bruge timevis hver eneste dag med strikkepinde eller hæklenål mellem hænderne.

Der er intet bedre end følelsen af at arbejde med lækkert garn, og derfor vil jeg gerne dele alle mine erfaringer med forskellige garnkvaliteter. 
Garnguiden

NYHEDSBREV

Gå ikke glip af nye tips og tricks