Garnalternativer til Champagne Cardigan fra PetiteKnit

Champagne Cardigan – Billige garn alternativer

Champagne Cardigan er et skønt design fra PetiteKnit, som allerede er tilføjet på min personlige strikkeliste. 

Jeg elsker simpelthen den dybe v-udskæring, som fremhæves af den dobbeltstrikkede kant. Nogen undgår dobbeltstrik, fordi det er tidskrævende, men jeg synes bestemt, at det er den ekstra tid værd. Dobbeltstrik giver bare så skarpt et finish, og kan hæve en cardigan op på et endnu højere niveau end ellers. 

Desværre er Champagne Cardiganen også ét af de projekter, som hurtigt bliver dyrt – så jeg har prøvet at finde nogle billigere alternativer, og det er heldigvis lykkedes. 

Vigtig info

Du bør altid lave en strikkeprøve, før du strikker en opskrift. Uanset om du bruger det originale garn eller et billigere garnalternativ. 

VIGTIGT: Jeg har angivet antallet af nøgler og pris efter at der strikkes en medium. Husk, at du skal bruge flere nøgler, hvis du strikker en større størrelse.

Originalt garn til en Champagne Cardigan i str. medium

Oprindeligt er Champagne Cardigan strikket med en kombination af Double Sunday fra Sandnes Garn og Tynn Silk Mohair fra Sandnes Garn.

For at strikke en medium cardigan, skal du bruge følgende antal nøgler:

  • 12 nøgler Double Sunday fra Sandnes Garn (100% uld) – ca. 612 kroner.
  • 6 nøgler Tynn Silk Mohair fra Sandnes Garn (57% mohair, 28% silke og 15% uld) – ca. 432 kroner.
Derfor vil det cirka koste 1044 kroner at strikke en medium Champagne Cardigan i det originale garn.  

Men lad os i stedet kigge på nogle alternativer… Vær dog opmærksom på, at priserne kan have ændret sig fra jeg lavede listen. Der kan have væres prisstigninger, og omvendt kan garnet også være på tilbud. 

Garnalternativer til Double Sunday fra Sandnes Garn

Følgende garnkvaliteter vil være en perfekt erstatning for Double Sunday fra Sandnes Garn. Alle valgte garnkvaliteter er også uldgarn, så cardiganen vil stadig få samme udtryk, selvom du vælger et billigere alternativ.
 
 
 

Garnalternativer til Tynn Silk Mohair fra Sandnes Garn

Tynn Silk Mohair er vidunderlig, men der findes billigere alternativer. Mayflower Super Kid Silk er eksempelvis ikke den billigste på min liste, men efter min mening er det den suverænt blødeste kid silk på markedet.
 

Din mulige besparelse

Der er mange penge at spare ved at vælge billigere garnalternativer til Champagne Cardiganen. Herunder er sammenligningen mellem det originale garn og de billigste alternativer.
Pris med originalt garn Pris med billigste alternativ Mulig besparelse
Ca. 1.044 kroner
Ca. 628 kroner
Ca. 416 kroner

Alt i alt synes jeg, at det er en ganske anstændig besparelse. Du kan naturligvis også vælge én af garnalternativerne i den mellemste prisklasse. 

Som tidligere nævnt er jeg for eksempel helt vild med Mayflower Super Kid Silk og kunne godt finde på at bruge den, selvom den koster lidt ekstra. 

Til dig fra en strikke-, hækle- og garnentusiast

Spar penge på garn

Jeg elsker håndarbejde og kan bruge timevis hver eneste dag med strikkepinde eller hæklenål mellem hænderne.

Der er intet bedre end følelsen af at arbejde med lækkert garn, og derfor vil jeg gerne dele alle mine erfaringer med forskellige garnkvaliteter. 
Garnguiden

NYHEDSBREV

Gå ikke glip af nye tips og tricks